7 kek simple

Tiada idea nak jamu pencuci mulut apa dekat tetamu? Ini 7 kek simple yang anda boleh cuba untuk buat di sempena rumah terbuka hari raya ini. 

Menyambut tetamu ke rumah adalah salah satu kegembiraan terbesar dalam budaya kita. Walaupun set makanan adalah kunci utama, kehadiran kek yang lazat pasti akan menambah suasana mesra dan menghidupkan lagi majlis tersebut.

Baca juga: Tip Elak Membazir Kalau Buat Rumah Terbuka, Cubalah!

Rumah terbuka adalah masa untuk berkumpul bersama keluarga dan rakan-rakan sambil menikmati makanan yang lazat. Di bawah ini adalah senarai 7 kek ringkas yang sesuai untuk disajikan semasa rumah terbuka.

7 KEK SIMPLE UNTUK RUMAH TERBUKA

1. Kek Slices Pandan Gula Melaka

7 kek simple

Gabungan unik antara rasa pandan segar dan manisnya gula melaka membuat kek ini menjadi pilihan yang popular. Potongan-potongan kecil yang mudah diambil memudahkan tetamu untuk menikmatinya.

2. Kek Victoria Sandwich

7 kek simple

Kek klasik ini selalu menjadi kegemaran ramai. Dengan lapisan krim lembut di tengahnya, kek Victoria Sandwich adalah pilihan yang sempurna untuk santapan petang yang santai.

3. Kek Loaf Red Velvet Cadbury

Kek merah menyala dengan coklat Cadbury yang lembut, memberikan kekatan rasa yang kaya dan memikat. Potongan loaf membuatnya mudah dipotong dan disajikan kepada tetamu.

4. Kek Loaf Pandan Gula Melaka

Kembali kepada kombinasi pandan dan gula melaka yang memukau, kek loaf ini memberikan rasa tradisional yang pasti memukau selera tetamu.

5. Kek Plain Fudgy Brownies

Brownies yang lembut dan fudgy sentiasa menjadi kegemaran ramai. Dengan tekstur yang padat dan rasa coklat yang kaya, kek ini pasti menjadi pilihan yang berjaya.

6. Kek Mimpi Pisang

Diperbuat daripada pisang yang matang dan penuh dengan aroma, kek mimpi pisang adalah kek yang ringan namun memuaskan. Sentuhan rasa tropika ini pasti menyegarkan tekak tetamu.

7. Kek Nutella Cheese Bar

Gabungan yang menggoda antara kek, Nutella, dan keju, kek Nutella Cheese Bar adalah pilihan yang sempurna untuk penggemar kek yang mencari sesuatu yang sedikit lebih unik. Potongan bar memudahkan pengambilan dan kongsi dengan rakan-rakan.

Dengan senarai kek yang pelbagai ini, pasti akan ada sesuatu untuk semua orang di rumah terbuka anda. Semoga bermanfaat.

Baca juga: Himpunan Resipi Menu Raya Untuk Rumah Terbuka, Mudah Dan Ringkas! 

Sumber: Mimpi Cakes

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN