tukang masak london

Seorang lelaki dari Malaysia ini terkejut apabila penjual makanan dan tukang masak London di United Kingdom, mengenali Khairul Aming. 

Menerusi perkongsian di TikTok Crish Mj, beliau sedang membeli makanan di sebuah premis sebelum pekerja kedai tersebut bertanya tentang asal usul lelaki itu.

Baca juga: Khairul Aming Cetus Trend Masakan Rumah, Tatkala Isu Makanan Bazar Tengah Hangat

Sebaik sahaja mengetahui Chris berasal dari Malaysia, pekerja tersebut terus bertanya adakah dia mengenali Khairul Aming.

TUKANG MASAK LONDON KENAL KHAIRUL AMING

“Awak kenal Khairul Aming? Dia pernah datang sini dan merakam video,” kata lelaki itu.

Katanya, dia tahu nama Khairul Aming besar di Malaysia apabila ramai pelancong yang berasal dari negara ini mengenali pengasas Sambal Nyet Berapi tersebut.

“Tetapi, saya pernah berjumpa orang Malaysia yang tidak mengenalinya, mungkin mereka tinggal di kawasan berbeza,” katanya.

Video penuh:

@christhechindian

Brooo hebat la guys. Power @Khairulaming dah sampai London 💯 Terkejut kami bila Chef tiba tiba tanya “You know Khairulaming?” 😅 Of course la we know. Who in Malaysia don’t know ? 📍: Bomba Paella, Borough Market #SuduonTheStreet #StreetInterview #London #Fyp #foryoupage #tiktokmalaysia #malaysiatiktok #khairulaming #fypシ #makanhowmuch

♬ original sound – Chris MJ – Chris MJ

Dapat dilihat melalui rakaman tersebut, pemuda yang dikenali sebagai Christ MJ ini sedang memesan makanan di gerai sambil berbual dengan dua cef berkenaan.

Dalam pada itu, tukang masak berasal dari Algeria itu juga memberitahu Christ bahawa dia telah menetap di London selama 14 tahun.

REAKSI KHAIRUL AMING

Tinjauan di ruangan komen, Khairul Aming juga turut memberikan reaksi dan rata-rata netizen pun turut memberikan reaksi yang positif kerana berasa bangga apabila pempengaruh itu juga dikenali di negara luar.

tukang masak london

“Gordon Ramsay pun kenal Khairul Aming” 

“Dia kenal Malaysia sebab Khairul Aming, power sia anak melayu” 

Tambahan lagi, cef tersebut ada memberitahu bahawa usahawan terkenal itu pernah mengunjungi serta merakam video di gerai mereka sebelum ini. Sehingga kini, video tersebut telah meraih lebih satu juta tontonan.

Baca juga: Khairul Aming Kongsi Cara ‘Declare’ Bahan Masakan, Mudahkan Kerja Imigresen

Sumber: TikTok Chris MJ

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN