air rendaman asam keping

Ramai yang tak tahu khasiat minum air rendaman asam keping yang boleh hilangkan pening migrain dan sakit kepala dalam sekelip mata, macam magik!

Tak salah kalau ada yang nak ikhtiar cara tradisional di samping makan ubat yang diberikan oleh doktor. Jom baca dan cuba amalkan petua yang dikongsikan oleh Puan Emma Wan Noordin di bawah.

Baca juga: Petua Supaya Nasi Lambat Basi, Hanya Letak Satu ‘Bahan’ Ini Semasa Ditanak

Khasiat Minum Air Rendaman Asam Keping

Dah seminggu sakit kepala teruk hari2 kena makan panadol. Tu pun kadang tak hilang.

Call mak.. Dia cakap try minum air asam keping ni. Rendam je sekeping dalam air suam biasa, tunggu 10 minit. 

Lepas minum separuh gelas tu. Terus hilang pening migrain. Macam magik je. Terkezut gigirl. Ni tak yah makan ubat dah. Minum je air ni.

Ni untuk sakit kepala yang boleh rawat dgn panadol lah. Kalau teruk guna pain killer morfin apa tu tak pasti menjadi ke tak.

Minum lepas makan ya. Bukan perut kosong.

Sumber: Emma Wan Nordin