dendeng nyet berapi

Khairul Aming kini memperluaskan rangkaian produknya dengan melancarkan produk kedua, Dendeng Nyet Berapi selepas sekian lama mendapat permintaan daripada peminat setianya. Pengumuman mengenai produk terbaru ini dibuat melalui akaun peribadinya di TikTok dengan jenama khairulamingbrand.

80,000 unit produk ini dijadualkan akan dijual sempena pelancaran pada Jumaat, 2 Februari ini. Khairul Aming turut mendedahkan bahawa proses penyelidikan dan pembangunan (R&D) untuk produk kedua ini mengambil masa setahun, melibatkan pelaburan modal lebih daripada RM2 juta untuk persiapan mesin dan penyesuaian kilang.

Baca juga: Khairul Aming Kongsi Cara ‘Declare’ Bahan Masakan, Mudahkan Kerja Imigresen

DENDENG NYET BERAPI AMBIL MASA 1 TAHUN SEBELUM LANCAR

@khairulaming

Produk kedua Khairulaming akan dijual secara live pada hari Jumaat (2 Feb) ini pada jam 9 malam eksklusif di TikTok Khairulaming. Kita telah ambil masa setahun untuk R&D produk kedua ini dan telah memakan modal lebih dari 2 juta ringgit untuk persiapan mesin dan renovation kilang. We hope you will like it, kalau ada kekurangan boleh inform kita untuk penambahbaikan. Jumpa anda di hari launching nanti 😊

♬ original sound – Khairulaming – Khairulaming

R&D yang mengambil masa setahun diperlukan untuk menyusun resipi baru, mendapatkan mesin yang sesuai, merancang pembungkusan, dan menentukan cara penyimpanan yang ideal bagi produk tersebut. Dendeng Nyet ini dirancang untuk dimakan terus dan siap santap, menandakan keunikan tersendiri.

Umumnya lagi, tahun 2023 mencatat peningkatan jualan Sambal Nyet kepada nilai RM20 juta, menunjukkan kenaikan lebih daripada 40% berbanding tahun 2022.

Dalam akhir kenyataannya, Khairul Aming berharap agar masyarakat menyukai produk terbarunya dan berharap mendapat maklum balas bagi penambahbaikan. Dia juga mengundang peminat untuk menyertai pelancaran produk tersebut sebagai bentuk penyambutan yang dinantikan.

Hantaran tersebut mendapat pelbagai komen positif daripada netizen yang mengucapkan tahniah atas pelancaran produk kedua Khairul Aming. Beberapa netizen turut menyatakan bahawa mereka belum sempat mencuba Sambal Nyet, apatah lagi produk kedua, dan pasti produk ini akan menjadi kegemaran banyak orang.

dendeng nyet berapi

dendeng nyet berapi

Sumber: TikTok Khairul Aming

Baca juga: Oblong Ramly ‘Laku Keras’ Gara-Gara Resipi Khairul Aming

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN