PENULIS

DanialAffiq

KATEGORI

Artikel

POSTED ON

2021-01-03

Teringin lunch atau dinner yang premium dan sedap? Apa tunggu lagi, Jom beli Morbites. Morbites menyediakan pelbagai combo yang menarik untuk semua terutamanya peminat burger. Fuhh memang tak rugi beli di Morbites. Mengenyangkan dan memuaskan hati. Jom ramai-ramai serbu Morbites!

MORBITES

Morbites ialah satu nama yang diciptakan untuk melambangkan MOR (lebih) penawaran Gourmet yang bernilai, MOR (lebih banyak) perkhidmatan yang berkualiti, MOR (lebih banyak) Burger tebal dan juicy dan akan berkembang di banyak lagi kawasan MOR (lebih banyak). Morbites, yang sebelumnya dikenali sebagai Sixty Bites yang telah ditukar nama dan memperkenalkan penampilan baru. Morbites tetap komited dalam misinya untuk membuat burger juicy buatan sendiri yang pastinya akan menawarkan pengalaman yang lain daripada yang lain.

Dalam menjayakan kempen penjenamaan semula, Morbites akan memperluas menu bermula dengan pengenalandeep-fried crispy chicken burger dan Beyond Meat Vegan burger tanpa daging kini akan tersedia di semua gerai dan banyak lagi!

    

LOKASI MORBITES

Morbites mempunyai empat lokasi baru:

  • TTDI (Persiaran Zaaba, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur),
  • Damansara Perdana (Jalan PJU 8/5f, Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor),
  • Hawker Avenue @ Kelana Jaya Booth No 9 (1, Jalan SS 8/6, Sungai Way Free Trade, Industrial Zone, 47300 Petaling Jaya, Selangor)
  • Sunway Damansara (Jalan PJU 3/38, Sunway Surian Avenue, 47810 Petaling Jaya, Selangor).

HIDANGAN ISTIMEWA DI MORBITES

Crispy Chikin Delux merupakan antara hidangan pilihan pelanggan di Morbites. Burger ini dibuat menggunakan paha ayam tanpa tulang yang dilapisi tepung roti dan digoreng hingga sempurna. Burger yang juicy ini juga dilengkapi dengan keju cair, salad segar dan sos aioli yang diletakkan di atas roti burger. Di samping itu, Morbites kini menambahkan tiga milkshake yang sedap dan berkrim ke menu mereka. Dari Choco Loco dan Mango Tango yang menyegarkan hingga Vanilla Surprise klasik.

Kepada yang vegetarian, Mereka juga menawarkan Beyond Meat Burger yang merupakan burger vegan 100% di semua gerai. Dicipta khas untuk yang vegan dan vegetarian atau sesiapa sahaja yang mencari makanan yang sihat. Burger tanpa daging ini terdiri daripada roti focaccia buatan sendiri, roti burger Beyond Meat, dihiasi dengan salad hijau, keju vegan serta creamy guac salsa sauce dan jem bawang Morbites yang terkenal!

CARA PEMBELIAN

Cara pembelian makanan di Morbites sangat senang. Hanya lawat website Morbites untuk order melalui online. Link disertakan di bawah;

ABOUT MORBITES

Morbites dimulakan pada tahun 2017, dengan pelbagai pilihan burger dan menu lain yang enak. Burger khas Morbites diperbuat dari 100% daging lembu cincang buatan sendiri yang memberikan rasa juicy secara semula jadi, disajikan dengan jem bawang rahsia, campuran mentega khas, dan banyak lagi. Burger juga disediakan setiap hari dengan menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi dan premium. Untuk maklumat lebih lanjut sila lawati morbites.com.

Checkout video admin review burger dari Morbites: Tiktok MyResipi

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN