dapur tempur episod pertama

Episod pertama program realiti masakan, Dapur Tempur yang bakal bersiaran sebanyak lapan episod itu bakal menemui penonton bermula 3 November ini, setiap Khamis, jam 8.30 malam di TV9.

Artikel berkaitan: Dapur Tempur, Program Lawan Masak Terbaru Di TV9!

Program ini membawakan 8 pasangan keluarga yang berentap untuk menjadi juara. Menampilkan Yasmin Hani sebagai hos manakala juri tetap pula adalah Sheila Rusly serta Chef Adu Amran.

Bercakap mengenai juri tetap iaitu Sheila Rusly, siapa je yang tak kenal dengan selebriti popular ini yang cukup sinonim dengan karakter yang tegas dan berterus-terang.

Episod pertama pun dah ‘panas’?

Katanya episod pertama pun sudah ‘panas’ apabila masakan peserta Dapur Tempur dikatakan tidak menepati ‘level’ pertandingan masakan serta mendapat komen pedas daripada juri tetap, Sheila Rusly? Apa menu masakan peserta Dapur Tempur sampai juri ‘naik angin’ tu?

Apa yang terjadi sebenarnya? Dapatkah para peserta menyiapkan tugasan yang diberi? Apakah ada penyingkiran pada episod pertama? Jangan lupa tonton Dapur Tempur pada 3 November ini di saluran TV9.

Untuk minggu pertama ini, hanya 4 pasangan keluarga sahaja yang bertempur iaitu pasangan bapa & anak saudara “Pendekar Malaya” (Irfan Hariz S Miswandi, 20 & Mohd Haizal Ismail, 47), pasangan ibu & anak “Sudap Sudip” (Halifah Jaafar, 59 & Muhammad Ariff Haron, 37), pasangan suami isteri “Selerak Selegho” (Muzhaffar Mohamed, 32 & Shaidhatul Aqmalis Zainul Akmal, 29) dan pasangan kakak & adik “9Siblings” (Nusaybah Che Anuwa, 38 & Tasnim Che Anuwa, 29).

Dapatkan juga perkembangan terkini mengenai Dapur Tempur di Myresipi.com selaku rakan digital rasmi.

Juara Dapur Tempur bakal memenangi hadiah wang tunai RM6,000 beserta ketuhar stim cubie Panasonic dan bekalan produk NONA selama setahun manakala naib juara bakal memenangi hadiah wang tunai RM4,000 dan periuk nasi IH Panasonic.

Pemenang mingguan pula membawa pulang hadiah wang tunai RM500 tajaan NONA manakala pemenang cabaran NONA dalam episod-episod tertentu membawa pulang hamper produk NONA bernilai RM1,000.

#myPanasonic #PanasonicCooking #Nona #NonakanHarimu #DapurTempur #TV9Malaysia #149 #JanjiHappy

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN