ayam geprek

Antara perniagaan yang memang perlu berhati-hati untuk dijual kepada pelanggan adalah makanan kerana kebersihan dan kesegaran bahan mentah memainkan peranan penting, bukan hanya kaut untung tanpa memikirkan mutu kualiti.

Baca juga: Masak Sendiri 340Kg Sotong Nak Sedekah Masjid, Influencer Ini Ikhlas Raih Pujian Netizen

Jika tidak titik beratkan hal ini, ia boleh menjejaskan reputasi perniagaan dan paling penting lagi boleh memudaratkan kesihatan pembeli. Seperti apa yang berlaku baru-baru ini, rasa kembang tekak pelanggan ini apabila ayam geprek yang dibelinya dah berubah kehitaman.

“Dah terang-terang ayam tu nak makan pun tak boleh. Nak muntah”

Menurut @NIAIZZAH_ di Twitter, ketika dia maklumkan kepada orang kedai mengenai ayam hitam itu untuk tukar, pihak kedai tidak membenarkan dan sebaliknya kena tambah lagi wang untuk dapat ayam baru.

Dalam masa 20 jam, tweet ini telah meraih lebih daripada 2,000 jumlah perkongsian, dan ramai berharap agar ia sampai ke pengetahuan pihak kedai untuk bagi layanan kepada pelanggan dengan betul.

“Dah minta tukar tu tau la memang tak boleh makan. Bukan ckp dgn i ‘eh saya bau elok je, nak tukar kena tambah RM5’!! Allahu.”

Menjengah ke ruangan komen, ramai juga yang kembang tekak apabila melihat keadaan ayam tersebut. Ada juga yang mendakwa keadaan ayam itu menghitam terjadi akibat ayam itu dah lama sangat dibekukan sebelum basuh sampai tak perasan dah jadi hitam dan menurut netizen lagi, jika keadaan itu terjadi sepatutnya dah tak boleh disajikan lagi.

Maybe dah lama sangat – Netizen


Harap lepasni dapat lah kita jaga kualiti makanan sebab kalau kena keracunan naya nanti.

Resipi Popular

Artikel Popular

Video Terkini

Restoran Pilihan JJCM

Laura Medina Cafe

Menyajikan "world menu", antaranya sajian Barat, Korea dan tempatan.

Mari Makan

Menyediakan pelbagai masakan Barat dan tempatan.

Restoran Gegey (Shah Alam)

Mula beroperasi sejak tahun 2016, Restoran Gegey menawarkan lima jenis hidangan nasi pada harga dibawah RM8.00!

RESTORAN PILIHAN