Google+

oleh: zara_klate Koma-koma

05012007_002_

Nie la dia rupa koma².. i slalu beli di kedai² india yg jual rempah ratus.. tatau lak eh kalo kedai² lain ade..


Created on : 05-01-2007


Komen

05-01-2007, skyblue komen :

zara, koma ni untuk masak apa eh? I tak pernah rasa ni...


05-01-2007, zara_klate komen :

sky, koma² nie slalunye digunakan utk masak nasi beriani. u try tgk resipi nasi beriani mat gebu, dia ade pkai koma² nie..


06-01-2007, Mat Gebu komen :

sky ada juga resipi masakan morocco, india dan middle east yg guna koma2 tapi.... hehe mat tak pernah cuba. sebab takut tak de sapa nak makan.


07-01-2007, skyblue komen :

thanks zara n mat... kalau i gi kedai arabic, i cari kat situ... nak berkenalan dgn koma2 tu. hehe


18-02-2007, TINIE komen :

KALAU P KEDAI INDIA DIORG MESTI TAU KE KALAU KTA CKP NAK BLI KOMA2


18-02-2007, zara_klate komen :

setahu i tinie.. kalo ckp nak beli koma-koma diorg mesti tau punya.


29-05-2008, azifah84 komen :

setau saye klu koma2 tu,sikit lagi nak mati.tapi koma2 ni mmg pelik la.ble uat masak lagi.rasenye camane ek.klu masak x yah letak koma2 ni ble tak?mjejaskan kesedapan makanan tu tak?


30-05-2008, yatiezaini komen :

nak letak pun x per x letak pun x per ... kan kalu takut mati kn x yah la letak .. masak ni ikut sedap selera kita jer .. apa kita suka kita letak apa kita x suka x yah la letak .. :-)


30-05-2008, hazila komen :

Kalau tak silap, nama lain bagi koma-koma ni ialah saffron.


12-06-2008, KaSiH` komen :

ohh.. safron tau ler.. koma² tu x baper kenal.. hikhikhik...


26-10-2008, quinnie komen :

mahal la gitu kome2 ni...dah tu sama ngan safron..


26-10-2008, quinnie komen :

silap..kome tu bahasa org perak...pembetulan..koma2...hehehhehe


19-02-2009, avaadore_ny komen :

koma2 and safron tu sama je...herba termahal di dunia...sy beli 1gm harga RM70....


03-07-2009, shamzura komen :

mahal tol koma2,@safron ni yer ... sedap sgt ke kalau msk beriani taruk ni ?


18-08-2009, shimanoor komen :

Safron tu kenal la.. koma koma hamba tak kenal LOL.. Ishh pening sungguh la


19-08-2009, kak fida komen :

shimanoor...safron dn koma2 tu bende yg same...safron tu sebutan omputih dn koma2 tu sebutan org melayu ler...heee... :)


19-01-2011, jasmine_bungamelur@yahoo.com.my komen :

sy stokis jual koma-2 atau saffron....klu nok, blh beli dgn sy...sy jual 1g RM40.00 je......saffron ini mmg mahal setanding dgn khasiatnya....."kalau anda tahu khasiat saffron, and sanggup tukar dgn ketulan emas"......salam ceria...aslm


14-04-2011, tasriffyra komen :

jasmine,awk ade jual ke....ktne kedai...nantie leh sy dtg..leh bg addr...tq..selama nie mmg penag dgr saffron,tap xtaule gupenye camnee..yg past mmg mahal.....


24-04-2011, eizzah5420 komen :

kite x tau khasiat saffron ni. cecite-cecite . leh juge tau.


12-05-2011, amyila komen :

alternetif lain kalo tak ada 'koma2'..takut kat sabah susah nak cari...


11-07-2011, eejag komen :

bersemangat nak cuba resepi beriani ni. harap2 menjadi..


23-08-2011, gemar_masak komen :

nie org pangey saffron kan.. mahal toi benda nie...seurat tue diambil dr sekuntum bunga... selalu gak tgk dlm rancangan masak2.. derang kata.. saffron nie takde rsa just tuk mencantikkan masakan jer. .sb akan bertukar kaler.. nak wat nasi beriani cantik la...


29-08-2011, encik_karim komen :

lahhh abihs apsal mahal sangat kalo sekadar nak hasilkan warna je?? apa kaler dia kaler pelangi ke?


20-10-2011, KING APAM komen :

Saya hairan,camana ramai orang minat ngan nasi beriani,aku bau ajer dah naik mual,apapapun,ok..lah..


12-11-2011, tynee komen :

biarlah diorg minat ngan nasi beriani...jgn lah ckp mcm 2 king apam


22-04-2012, rozana1311 komen :

Lucunya cerita koma-koma ni. Tapi nasi briyani guna koma-koma @ saffron tu Mmg THE BEST!


Isi komen :

Nama :
Komen :



Cari glossary


5 Komen terkini untuk glosari

04-09-2014, austar komen di Golden Churn Butter:
Memang sah halal jangan ragu lagi :)


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
harap admin dapat membantu...terima kaseh... :)


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
sape yer yg hntr komen 7/1/14...??? harap admin dpt membantu...


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
maseh guna nama kak fida ker utk hntr komen???


07-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
Askm....klu uat apam kukus tu mcm apam dot2 tu pakai acuan yg warna merah plastic kecik2 boleh kn...


Senarai komen untuk glosari >>





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd