Google+

oleh: chotto Salad Buah-Buahan

No picture

Utk mkn bila2 masa sahaja


Created on : 22-01-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi chotto




Bahan-bahan ( 2 org )

  • 2 biji epal merah
  • 2 biji pear
  • 2 biji oren
  • Nata de Cocoa perisa laici
  • Kismis (optional)
  • Mayonise

Cara-cara

  1. Potong dadu semua buah2an. Buah oren potong 6.
  2. Gaulkan potongan buah2an dengan Nata de Cocoa (bilangan sudu bergantung dengan anda).
  3. Masukkan mayonise. Gaul. * bilangan sudu mayonise pun bergantung kepada kegemaran anda.
  4. Akhir sekali, taburlah sedikit kismis. Sejukkan di dlm peti ais sebelum dihidang. Selamat mencuba!

Tag

salad

Laporan Masakan Bergambar (2)

Salad_buahan
05-05-2008
Tak larat nak beli kat giant dia pakai timbang... Buat sendiri lagi senang, saya tambah perahan limau sikit.... sedap.....
Laporan oleh: che'iza
Salad3
23-12-2008
tambah dgn asam kulit limau, mmg sedap. sejuk je kat tekak.
Laporan oleh: baya74


Komen (14)

27-01-2007, skyblue komen :

boleh ke buah-buahan dimakan dgn mayo? selalu i buat dgn yogurt... mayo tu rasa berminyak sikit...


27-01-2007, yani komen :

iyelah kan.. i pun selalu buat dgn plain yogurt


13-02-2007, shahaqil komen :

bleh je buat ngan mayonis...selalu gak buat bila malas nak buat dessert..kekadang letak garam sikit..dan selalu mesti letak pisang :) sedap!!


28-04-2007, eleven komen :

betul tu...shahaqil....I pun kalau malas nak but dessert campur je ngan mayonis....


27-08-2008, win_gurlz87 komen :

eh lagi sedap makan salad fruit dengan mayonis....campur dengan makaroni...tapi tak penah pula i makan salad fruit dengan mayonis...sedap ke???


27-08-2008, win_gurlz87 komen :

eh silap...sedap ke makan salad fruit campur yougurt?


25-09-2009, zsweet66@ yahoo komen :

mcm mn nk uat salat sayur


22-12-2009, luvqis komen :

Kawan saya buat fruit salad guna thousand island. Sedap gak. Campur anggur seedless, strawberi, kiwi, mango etc.


25-11-2010, Ajieda Ajis komen :

ok kena guna thousand island campur dgn buah?... :)


08-12-2010, anizfiqa komen :

Saya dah cuba.. mmg sdp, menyelerakan & mengenyangkan. Lps ni, xde lah lg buah2an trbiar lama dlm peti sejuk!


08-01-2011, letmeguest komen :

ada x sape2 yg pandai wat salad ngn cuka tuk gantikan apple cedar vinegar


28-05-2011, Zureyn komen :

he he saya dah buat dah, siap bawa untuk jamuan hari jururawat kat wad saya lg...ramai puji sedap..tima kasih kat empunya resepi..:)


13-07-2011, mujahidah komen :

kalau tak masukkan kismis sedap tak?


29-07-2011, angahmimi komen :

mayonis & yogurt, dua2 pun blh guna tapi kalau saya, better pilih yogurt sebab baik untuk kesihatan & penghadaman....=)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd