Google+

oleh: junjs11 Brownies kukus keju (kek keju kukus)

Picture_389dfffe

resepi dr satu website indon...


Created on : 25-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi junjs11




Bahan-bahan ( 1 loyang sederhana )

  • bahan A:-
  • 3 biji telur
  • 100gm gula
  • 1 sudu makan ovalette
  • bahan B:-
  • 60gm tepung gandum
  • 20gm tepung jagung
  • 1 sudu teh garam
  • 40gm susu tepung
  • bahan C:-
  • 250gm cream cheese
  • 50gm butter

Cara-cara

  1. pukul A hingga kembang. masukkan B. gaul rata n sebati.
  2. pukul C berasingan hingga halus n lembut, masukkan kedalam campuran A n B tadi.
  3. masukkan kedalam loyang beralas n kukus selama 20 min.
  4. Picture_392
    sejukkan n potong...

Tag

kek

Laporan Masakan Bergambar (2)

Keju
09-09-2008
this one's mine.. wat tuk berbuka tadik.. lembut jerr..
Laporan oleh: ieyra
Image038
23-09-2008
Buat malam tadik.. alhamdulillah jadik. Bleh wat utk raya nanti. Tq utk this resepi
Laporan oleh: izah_ns


Komen (20)

25-06-2008, tulip77 komen :

tq k.jun...mmg dah lama nk try resepi nih....tp dlm bhsa indon...yg kita tau cuma terigu=gandum..yg lain tak tau... nasib baik akak dah translate ;)


25-06-2008, liana_pg komen :

kak jun cayanggg...nak sepiring brownies boleh???hehe..mencii lerr dari ari tu lagi cari krimcis..asik x de stok je...nak wat jugak brownies nih...uwaaaaa...


25-06-2008, maryam81 komen :

K Jun.. kek ni leh bakar tak? Malas tul nak mengukus.. nak kukus kek ni.. kene tutup loyang nya kan..


26-06-2008, junjs11 komen :

tulip..tu la..akak ni pon kan, smpai tau sket2 bahasa indon dah..sbb slalu tgk resepi diorg ala liana...cakkk! hehe..dah abis..woo, lama tu..dr aritu x d? liana g cr silap timing kot..krimcis naik rege gak kan? hehe maryam..akak x pernah bakar yg ni..hmm, maybe leh tp kna guna kaedah bain marie tu la kot..psssst! akak kukus ni kan..x tutup pon loyangnyer...malesss!


26-06-2008, mazurah komen :

saya dah cuba buat malam tadi..pagi tadi baru potong...ternyata memang sedap..gambar dah ambil tapi lum sempat nak upload.terima kasih kak jun diatas resepi tersebut.


27-06-2008, maryam81 komen :

thanx kak jun.. hehehe.. bagusnya tak tutup loyang.. hehehe


30-06-2008, norita_rasdi komen :

kalu nak bli ovalette kat mana? boleh ke ganti dgn mana2 bhn lain


01-07-2008, intanazura komen :

thanx, kak jun...saya dapat resepi akak dari blog actually...saya cuba buat & guess what, it turn so wonderful & marveles...I cannot believe it...my son & hubby love it so much..and I definitely akan buat for my mom's birthday coming soon because she loves cheese...thanx, kak...


09-09-2008, castello komen :

thanks for sharing the resepi.. i like it, ia sangat membuka selera sekeluarga..(:(: akan cube buat untuk hari raya yang akan tiber ni... thanks.


14-10-2008, izah_ns komen :

masa poser ari tu sayer dah buat... bg kengkawan sikit.... lepas raya ni.. diorang suruh buta lagik... sedapppp heheheeh banggo acik bilo org puji resepi ni sidap... tak soba nak bg resepi kek org lain.... cubo jangan tak cubo


30-03-2010, zurabadri komen :

nak tnye....OVALETTE...bleh dapt di mana yer...


28-12-2010, suhailani komen :

saya nak try buat....dah lama ngidam nak makan kek buatan sendiri.


04-02-2011, Qaseh Qistina Fazila komen :

nk try buat resepi ni lah..


18-02-2011, uminaphia komen :

umi dah try buat..! menjadi n sedap sgt.. tak risau hanget..! hehehe thanks junjs..


28-06-2011, suefareeza komen :

salam.. nak tanya kenapa lepas masak dia turun. adakah sebab saya tutup atasnya dengan alumium foil...masa masak cantik sgt..harap dapat berikan maklumbalas


12-09-2011, noreil komen :

mane nk cri ovalette tu ea?? ade spe2 tw x??tingin la nk buat utk my hubby ...dye ske sgt brownies cheese ni ..


11-11-2011, ss040604 komen :

saya dh buat kek ni mlm td tp terbantat la maybe lama sgt kukus...ada copy resipi xingat dr mana tp sama resipi dlm ni..cume dia xbuh masa kukus...next time cube lagi..


29-11-2011, izrina82 komen :

cm senang jerk.. nk try jegak lah... krim cheese tu akak gune brand ape ea kak?..


15-12-2011, alynlinda komen :

nak tumpang tanye...susu tepung tu pakai ape2 jenama pon xper ker?tq


20-12-2011, Zuramia komen :

Brg2 cri kat kedai bahan2 bakery je.. Setakat ovelett takkan takde.. Hehehe


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd