Google+

oleh: hana6877 Agar2 Roti

Photo-0207_

nk perabihkan roti sebelum expired...


Created on : 18-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi hana6877




Bahan-bahan ( 12 biji acuan pudding )

  • 4 keping roti
  • 2 biji telur
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1 tin susu cair (170ml)
  • 8gram serbuk agar2
  • 1/2 cawan gula - bleh kurangkn
  • 2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
  • 31/2 cawan air

Cara-cara

  1. Didihkan air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
  2. Blend roti,telur,susu pekat n susu cair. Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
  3. Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai agak2 pekat.
  4. Tuang dalam acuan. Bleh la letak pewarna apa2 kat atas tuh dan lorek2kan dgn lidi.
  5. Masukkan peti ais beberapa jam sebelum mkn...dah siap...
  6. SeLaMat MeNcUbe....
  7. Bleh juga mencube resepi yang baru dari adunan nih... Puding Roti Marble http://www.myresipi.com/top/detail/7998








Laporan Masakan Bergambar (37)

Dsc03610
22-06-2008
hehe versi keras tangan, x pandai nak wat corak2.. sedap & lemak2 gitu .. x letak gula just lebihkn susu manis ... simple & cepat siap ... tQ hana
Laporan oleh: yatiezaini

came la bekas kita...kaler jek lain...hihi...hana pun kdg main adjust2 kak,tkde susu cair ganti ngan susu segar..ikut suka...hehe..tQ kak 1st lagik anto report! :)

Pudding_rot
23-06-2008
Senang saja nak buat ni. Sedap.
Laporan oleh: hazila

cutenyer bekas tuh...mmg senang jek kan..pasnih abih la roti kat kedai tuh..hehe...tQ hazila coz trying!

Agar2_roti
23-06-2008
laaa duduk carta no 3 rupanya ya.. takper2.. puding ni mmg senang dan cepat nak buat, tak sampai 15 minit dah siap.. sedap? tak tau lg kena tunggu maghrib karang.. hehe..
Laporan oleh: nor_67

ooo pose yer k.nor...alhmdulillah moga bertambah2 la resepi k.nor pas nih...hehe...eiiii tkt la plak kita si executive chef br nk rasa...hihi..

P1010365
26-06-2008
Tun gantikan pewarna dgn serbuk koko. Nampak cantik jugak. he he
Laporan oleh: tun

aaa tuh die hasil tgn tun...tahniah! bestnyer dia mkn reramai tuhh...

Agar-agar_roti
26-06-2008
Mula2 resepi ni keluar ari tu, kena gunakan 2 bungkus serbuk agar2 yg 8gm tu. So saya pun gunakanlah 2 bungkus serbuk agar2. Masa masak pun dah nampak pekatnya semacam aje. Tapi resepi kata 2 bungkus, so ikut aje lah. Hasilnya....macam dlm gambar tu la. Keras... tak ada siapa pun yg sudi makan. Akhirnya, semua masuk plastik sampah!!! Kesian saya...
Laporan oleh: rossitamz

mmm...camne leh jd gtu yek? coz tgk kengkawan kita wat pun ok...maybe terkurang bhn2 cecair tuh...sedih juga hana mendengarnya...pas ni try lebihkan skit air klu nmpk cam pekat sgt ky....don't give up!

Agar-agar_roti
05-07-2008
Yes!! Buat sekali lagi petang tadi utk berbuka puasa. Alhamdulillah....menjadik!
Laporan oleh: rossitamz

alhamdulillah menjadi juga akhirnya...tahniah n tima kasih sbb tk putus asa....cantik la deco pic...pe bende yg putih2 tuh?

Bp
09-07-2008
huhu....saje je gatal tukar gambar.aritu BP posing tak ckup cun la.hahaha...
Laporan oleh: Ayu61279

haha....sabo jer la si ayu nih...mmg dh cukup cun pon tuh!

Agar2
10-07-2008
kwang..kwang..kwang.. x pandai nak buat design utk kaler merah atas agar2 roti tu...bantai jelah... terlebih merah plak!!!
Laporan oleh: Mama Adam

kira orait la tuh mama_adam..nk simple bleh lorek cam mama carries..hana pon projek tgn keras gak tuh...hehe..apapun tQ mencube resepi ni!

Picture_884g
15-07-2008
sedap ni mkn sejuk2..tq ya..heee
Laporan oleh: junjs11

wahh k.jun...ijau gitu....tQ kembali coz mencube resepi hana.....heee.....

Puding_roti
18-07-2008
kita dh buat jugak hehheheheeh...tak reti lorek2 so jd 'korek2' je atas dia ngeh..ngeh..ngeh..TQ ya
Laporan oleh: Aziemas

ngeh..ngeh..ngeh..ur welcome! cantik bekas.. :))

Img_1663
28-07-2008
Dah lama cuba resepi ni.. tak sempat buat laporan..sedapp.. n muai dapat jamahkan pada kwn2..
Laporan oleh: zana08

sekali pandang mcm bingka,dua kali pandang agar2 roti rupanya...hehe..tQ zana sudi mencube resepi hana nih..:)

Agar2_roti_coklat
30-07-2008
kali ni wat versi coklat, guna lebihan roti coklat .. ermm.. cedappp!!
Laporan oleh: nor_67

cantiknyaaaaa!.....idea yg menarik nih! bleh cube next time ...tQ yer k.nor coz sudi try lg resepi ni! lg cute plak tuh! 5*!!

Dsc02250
31-07-2008
nyaman dimakan bila sejuk...sori hana, ubah sikit, buat perasa coklat
Laporan oleh: Kak Ton

tkpe Kak Ton..kita buat dia...sukati nk perasa apa..hehehe

Agar-agar_yg_dh_potong
03-08-2008
alamak kak ina..terlebih sudah kale nyer hehe..ada dua version nie,,satu izan letak dlm loyang n satu lagi dlm bekas kecik2 ni tu yg ada dua gambo nie,,,sedap slalu wat sbb senang aje...mcm kak nor kata lah x sampai 15 mnit..thanks kak ina....cayang kak ina..
Laporan oleh: rosshi

ni yg wat kenduri aritu ker? cayang izan juga!

Agar-agar_roti_dalam_cup
03-08-2008
ini dia yg dlm cup punye..hehehe
Laporan oleh: rosshi

rajinnyer la adik akak ni...en.hb dh bg rasa blum?? hehe...

S4021046
05-08-2008
Dah salin resepi nak buat semalam. Tapi tertinggal plak. Pastu ingat2 luper jer. Semua bhn betul cumer terlebih sukatan susu cair. Pe2 pun sedap. Thanks
Laporan oleh: SueMan

kiut miut nyerr....tQ kembali SueMan!

191120081549
20-11-2008
Nih baru buat semalam..senang je buatnye 15minit jek lbh kurang..sedappppp ;) tq 4 da resipi
Laporan oleh: farhana1111

fuiyooooo!! cantiknyerrr!.. mcm sayang jerk ek nak makan! ur welcome farhana.. senang jerk kan? :)

Image060
04-12-2008
Senang dan mudah untuk disediakan.
Laporan oleh: Shaz_VP

tQ kerana sudi mencuba.. cantik star kaler ijau tuh... :)

Image1133
23-01-2009
dah lama wat br bleh upload pic huhu..mmg simple, lemak manis gitu..tQ yer hana ;).
Laporan oleh: aa_iezah

alahai santekk jerk bintang tuh bertaburan...ur welkem iezah!

Agar2_roti
27-01-2009
Salam Hana,Tara..agar2 roti dh siap.Sy x de bks kocik2.Jd camtu la hsilnyer.Mmg sodap,lemak manis gitu.TQ Hana
Laporan oleh: Lina_pg

wallaa wallaaaaa lina....kretipnyer wat sekuntum munge! cantikk! trima kasih kembali sudi mencube! clap 10x! ;)

Kuih_011
27-04-2009
Alahai....sedapnya...sampai tak cukup..buat dlm loyang je...nanti nak buat lagi dan lagi dan lagi...tq....hehehe
Laporan oleh: wifemuda

alhamdulillah menepati citarasa wifemuda skluarga! selamat menjamu selera lagi dan lagi dan lagi yer... hehehehe

Dsc02898
01-05-2009
salam, Hana..alhamdulillah berjaya pun buat agar2nya.. hihii.. minggu lps lagi dh buat tp br sempat nk melaporkan..haha..laziz jiddan! kawan2 pun suka..tp saya guna serbuk agar2 ready berperisa strawberry sbbnya kt sini xde yg serbuk biasa.. :) tq!
Laporan oleh: ummu_uwais81

alhamdulillah! alf mabruk!!! perisa strawberry pon sodapp! ur welkem ummu.umais! ;)

Image083
12-06-2009
huhu...ni sbb lorek guna pisau, xde lidi, mmg x pass lg buat puding, rs dia mcm x manis sgt, knp ntah, sbb ati guna susu segar kot...anyway, kna try wat lg ni...buat smpi pass (sllu je ada mslh dgn puding, bla nk pass ntah ni)
Laporan oleh: ati_hayat

susu cair mmg bleh dganti ngan susu segar.. xde mslh.. maybe ati terkurang sukatan gula atau susu pekat. takpe..jgn putus asa yer! cume lagi! sbb puding nih mudah jer sebenarnya.. mekasih ati sudi mencuba!

Pdg_rti
12-07-2009
suka mkn puding roti camni..lembut dan sedap je msuk tekak..jmput mkn k.hana
Laporan oleh: sakura>emi

emi... cun la yg lep lep tuh! comey jerk! cam syg nk mkn! hehehe... tQ yer emi!

13-07-09_1702
18-07-2009
sedap la...macam tak caya boleh wat.tapi tak secantik mana la...
Laporan oleh: kamal77

tima kasih kamal sbb sudi mencube! comeyy dah tuhhh.....

Agar2_roti2
04-12-2009
salam hana, hasil kerja keras dan keras tgn adik bongsu sy..amacam cikgu orait tak ni?anyway tenkiu hana muah..muah
Laporan oleh: Lina_pg

slm lina.... klu dh cun cenggini orait sesangat! kalah keras tgn cikgu! maceh kembali lina! muah!!

05022010_003_
05-02-2010
hurmm.. hubby kata sedap,dan kenyang macam nestum..!! terima kasih cikgu Hana. tapi i tambah peanut butter i sudu.best,ade kacang! hahaha
Laporan oleh: nurr'

sesama... cikgu mintak sebekas boley?? hehe... sedapnyer tambah peanut! tima kasih sudi mencube nurr..

Dsc00271
10-05-2010
dah dua kali buat..menjadi, kawan2 siap minta resipi hehe, tq
Laporan oleh: azue

tima kasih kembali sbb sudi mencube...cantiknyer dh potong2 lam bekas..

Pict0176
12-05-2010
wat semlm..tp kureng seni sikit.abis tgn kena pewarna
Laporan oleh: almarari

cantik dah tuh..dr jauh cam mama carries... tima kasih yer sudi mencube!

Agar-agar_roti_18-07-10
26-07-2010
JADI..tp tak cantik sbb tak kreatif..senang, mudah dan cepat. TQVM..
Laporan oleh: yanidungun

sesama.... takpe janji sedap.. kan kan.. tima kasih yani..

40001_422288359579_605794579_4961177_6379963_n
23-08-2010
sedap... saja buat tiga kaler.... ni juadah berbuka!!!
Laporan oleh: hantunangis

cantiknyer kombinasi kaler tuh... tima kasih yer..

Apam_001
09-12-2010
sedap & senang je buatnya.... ni kali ke 2 buat....yg 1st dulu x sempat posing dah abih kena ngap!
Laporan oleh: rohaya1710

alhamdulillah.... boleh la buat lg dan lagi pas nih... tenkiu ye...

2010_12_11_03_01_03_831
11-12-2010
memang sedap resepi ni,senang sangat2,suami ckp sedap nati nak buat lagi tq tuan resepi share resepi ni
Laporan oleh: miaayuni

sesama... nanti leh wat lagi dan lagi yer...

2010_12_11_10_07_43_283
11-12-2010
ni versi yg dah dpotong tq hana.....memang sedap... .
Laporan oleh: miaayuni

cantiknyer biler nk kene potong... kite amik sepotong eh..hihi... tima kasih sudi mencube..

Agar2
16-12-2010
Sedap! TQ ya Hana :)
Laporan oleh: mrs_noor

ur welkem.... kiutnyer duk dalam mangkuk tuh...

P3__akuami_
24-12-2010
Buat versi pelangi lak. TQ Hana :)
Laporan oleh: mrs_noor

haaa yang nih lagi cantik! tima kasih tak serik mencuba.....

P9180298
19-09-2011
1st time buat utk birthday anak..sedap n lemak2..tq hana....
Laporan oleh: irma75

Komen (114)

18-06-2008, ctma komen :

hana, nak tanya agar2 tu agak2 berapa gram ye? nak try wat nih, betul2 ada 4 keping roti yg expired arini...huhu


18-06-2008, hana6877 komen :

serbuk agar2 80g...kene abihkan roti tuh ctma..nnti membazir pulak kan..klu tk nk manis sgt bleh kurangkan gula yer..gud luck ctma!


18-06-2008, nor_67 komen :

hana, kalau 80gm serbuk agar2 tu tak banyak ke.. kalau agar2 bertali dalam 36gm sepaket, kalau yg serbuk dalam 10gm sepeket.. so kalau 80gm mau 8 paket yg serbuk atau 2 paket agar2 bertali.. banyak tu... kandungan cecair pulak 1 tin susu cair dan 3 cawan air jer.. tak keras sgt ke nanti? maaf ya banyk soklan, sbb konpius skit..


18-06-2008, mama_dina komen :

hana, if i'm not mistaken, agar2 tu 8g kan, instead of 80g (byk tu).


18-06-2008, syahnina komen :

saya pun setuju ngan k.nor... biasa kalau tuk satu paket agar2 adalah 4 cwn air ... so kalau 2 paket patutnya 8cwn air... tp tak tau ler satu bungkus agar2 yg hana gunakan berapa gram... bukan apa cuma nak kepastian jer...


18-06-2008, tun komen :

hai,hana! nak cuba lah napak best.. sya nak tanya kalau tak pakai acuan bleh tak? hmm mana beli acuan tu? hehe...


18-06-2008, hana6877 komen :

eh sory...soryy....ampunnnn....sebenarnya 8g jer bukan 80g...hihihi...sory yer semua!


18-06-2008, hana6877 komen :

tun,klu tk nk pakai acuan bleh jer...pakai loyang...senang nk potong...hana bli acuan tuh order kat internet..kat Myr nih pun ada gak kat online shop k.yani...klu tun duk bp ada kat claytan. senang citer cari jek kat mana2 barangan hotel ware.. pasti ada...


18-06-2008, hana6877 komen :

hana gune serbuk agar2..bukan agar2 bertali..so tk pasti la plak camne nk sukat klu gune agar2 bertali...klu pek yg hana gune nih 4g serbuk agar2 + 500ml air. means klu 8g+1000ml air...31/2 cwn air tuh bg hana dh memadai coz ader susu cair.setakat nih hana buat tk penah keras...


18-06-2008, tun komen :

ok,tq. lagi satu nak tanya agar2 tu sebuk dia wana2 ke?


18-06-2008, hana6877 komen :

tak..agar2 tuh serbuk kaler putih...


18-06-2008, nor_67 komen :

haa.... 8gm, baru betul.. ni 80gm.. berapa loyang dapat tuh.. hehe.. tk per, biasalah tu, type error..


18-06-2008, nor_67 komen :

rasanya hana kena tukar kat bahan2 tu.. letak sukatan gram bg serbuk. agar2 kat sini satu paket biasanya ada yg 8gm, 10gm dan 12gm..(hana duk jepun kan) kalau main letak 2 paket tu, org keliru skit , tak tau satu paket tu yg berapa gram.


18-06-2008, tun komen :

sya suruh kak sya belikan. tapi kak sya kata serbuk tu ada wana hijau,kuning,putih. sya tak tahu lah sama ada dia bili betul atau tak. sya nak cuba juga buat..tq,hana.


18-06-2008, hana6877 komen :

aah la k.nor...biasa la keje byk nih..busy...hihi...smpi taip pun tk betui... sory la dh lama tk jenguk kedai runcit kat mesia tuh smpai tk tau bpe gram one pack agar2..heee......


18-06-2008, rosshi komen :

ramai btol yg duduk kat jepun share resepi kat cni kan...duk kat jepun wat pe tu blajar lagi ke atau ikut husband keja kat sana..yani pun kat jepun jugak kan..whatever i pun nak try wat pudding nie..


18-06-2008, ctma komen :

hana, saya dah try buat petang tadi, tapi xsempat nak upload gambo lagi..sedap tapi masa nak blend bahan2 ternampak pisang yang tinggal separuh sebab anak2 main. pastu jadilah dia agar2 roti pisang...huhu sedap jugak alhamdulillah..hana duk jepun jgak ke?


19-06-2008, hana6877 komen :

wahh ctma...bak sini sepotong..nk gak rasa camne campur ngan pisang..bape biji pisang tuh? nnti bleh la try gak idea nih..tQ mencube!


19-06-2008, hana6877 komen :

rosshi,ctma..kita nih duk menumpang kasih jek kat negara org...ikut my hb sambng study kat sini..housewife jer..tp jd surirumah pun byk kejee!....hihii.....sama cam k.yani tp k.yani dh blk mesia 4 good...ctma duk nihon gak ker?


19-06-2008, ctma komen :

aah. hana buleh lah bagi id ym buleh borak2 lagi..saya duk okayama. hana?---> sori admin guna ruangan nih


19-06-2008, hana6877 komen :

sshh ctma...ramai org nihon kat sini hehee...hana bg email dulu yer..hana@alwahy.com...nnti kita borak kat ym..


19-06-2008, sizar_baik komen :

telor tu yah buat pape ker???? adehhh camane nak mam telor camtu eh????


19-06-2008, hana6877 komen :

sizar, arahan yg kedua dh tulis...blend ngan roti then masukkan dlm periuk agar2 yg tgh masak tuh...arap paham...


20-06-2008, rosshi komen :

ooo.. besh gak berkenalaan dgn org yg duk jauh2 nih...apa kata org tu..banyak pengertahuan luas pengalaman..eh btol x nih,,...hehehe..kak yani dh blik msia ke...btol tu hana memang kerja x pnah abis kalu housewife nie... sory admin...


20-06-2008, rosshi komen :

ctma pun duk jepon gak ke..oo..same geng laa dgn hana...


20-06-2008, hana6877 komen :

rosshi, selamat berkenalan la juga utk sesapa yg duk mesia..lambat laun kami pun blk gak mesia...best dpt kwn kat alam maya nih...hehee...


21-06-2008, mamadyg komen :

hai hana, tnks resipi dah wat tdi, bestlah... anak2 pun suka sangatlah coz manis lah tu .....


22-06-2008, rosshi komen :

hana..bleh knal lbih dalam lgi x..nampak ada email add tu..nak ambik kan takut lak rasanya...haha


22-06-2008, rosshi komen :

hana,,saya dh buat resepi nie..sedap laa..anak2 suka makan nampaknya...sbb ada rasa roti..ada ambik gambo tu..tapi kna tnggu hb balik baru bleh letak kt c ni..lambat lgi la nampaknye...thanks ye hana...tapi saya letak dlm loyang laa sbb x de acuan kecik2 tu..haha


22-06-2008, hana6877 komen :

tQ mamadyg kerana mencube....klu nk kurang manis,bleh kurangkan gula tuh..lagipun susu pekat tuh dh manis...tkt ada org tk suka manis sgt.. so ikut citarasa masing2 la ye..


22-06-2008, hana6877 komen :

rosshi...sila sila amik la add tuh....tk marah nyer....lagipun mmg hana nk cr ramai kwn kat sini..bleh kongsi2 resepi..hehe....okies kita tunggu pic tuhhh...tQ mencube!


22-06-2008, tun komen :

terimakasih,hana. saya dah buat sedaaaaap.. suami saya suka, anak-anak buah saya pun suka.hehe..tq.


23-06-2008, hana6877 komen :

terima kasih ramai yg dh mencube resepi tk seberapa nih...pas nih bleh la bagi cikgi rasa plak....hehehe...tun, nk tgk hasil tgn tun..meh la tepek sini.......nasib baik kak tun bli yg btul serbuk agar2 tuh....:)


23-06-2008, yatiezaini komen :

hazila comelnya mangkuk `CINTA' tu .. merah lagi .. mengancam habis .. mana nak dapat tu !!!! hehe sori hana kyati enterprem jap ... ammmmpppuunn ...


23-06-2008, hana6877 komen :

dia plak take over kat sini...tkpe tkpe.... kemman ngan kuantn bukan jauh sgt pun.....hehehee.......jaga2 k.yati.....


23-06-2008, rosshi komen :

kak ina...kemman tu ape..kemaman ke..


23-06-2008, rosshi komen :

saper yg duk kat kemaman..ader org kat c ni duduk kemaman ke...hehehe


23-06-2008, hazila komen :

Kak Yatie, sorry lambat jawab. Beli kat Shah Alam. Kalau tak silap kat Plaza Alam Central. Tak tau ada lagi tak.


23-06-2008, hana6877 komen :

nih hah izan...cikgi yatiezaini...raya kak blk nnti meh kita serbu kemaman...nk mkn kuih sedap2 n mknn yg enak2 kat umh dia...coz dia mmg rajin memasak yg cedap2 tuhh...hehe.......


23-06-2008, yatiezaini komen :

ahaks.... sori adik2 ku .. akak balik kg .. kuikuikui .. rumah tertutup utk raya nanti ... (wah dah siap plan) bole cam tu ??? takut seh kena serbu ... hihihi


23-06-2008, nor_67 komen :

ok hana, dah rasa pun. mmg sedap hb dan anak2 suka, tp knor kurangkan td sukatan gula jd 1/3 cawan jer. sedang elok jer manis dia bg tekak yg tak suka manis2 nih.. pssstttt.. jgn ler panggil exec. chef.. tu tuk org lain cam yani, CMG dll. knor ni masih belajar bertatih lg dalam masak2 nih..


23-06-2008, hana6877 komen :

insyaAllah k.nor...dpt sipi2 pun kira ok la tuh kan....k.yani tuh usah cter la...tuh dh mmg power tahap berantakan tuh...hihi...(betui ke bahse den nih)..hehe..


23-06-2008, nor_67 komen :

hana, kalau ada masa, jomlah lepak2 kat forum..


24-06-2008, hana6877 komen :

insyaAllah k.nor...sblm nih penah gak masuk tp terkial2 tk reti nk singgah bas stop mana.. maklum la i nih pemalu orgnya...hihihii... insyaAllah2....


24-06-2008, nor_67 komen :

alaaa.. masuk jer hana.. tekan loceng kat perkenalkan diri dulu, pastu insyaallah ramailah yg jd penyambut tetamu tu..


25-06-2008, tun komen :

sorry,ye hana. lambat lambas.hehe.. nasip baik kak, tun beli ada yang warna putih tu. nanti tun tujuk hasil tgn tun. tapi tak tahu macam mana nak masukkan kat sini.hehe...


25-06-2008, hana6877 komen :

tun....g klik tulis laporan kat sebelah gambo resepi agar2 roti kat atas tuh.. then ikut la step seterusnya.....tulis komen n masukkan gamba...slamat mencube.


25-06-2008, tun komen :

hana boleh tak tun email hana? insyaAllah esok tun cuba.hehe..


25-06-2008, hana6877 komen :

tun...amik la add tuh...ada kat atas nih..ok :)


26-06-2008, tun komen :

tapi tun gantikan dng serbuk koko, sebab perwerna dah abis.hehe.. terimakisih hana.. nnti tun email k. huhu...:->


26-06-2008, hana6877 komen :

bagus gak idea tuh...klu nk lagik cantik, bleh gunekan penapis utk letak coco powder tuh...tk yah lorek2kan..biar je camtuh..sure lg cute kan! mcm kek jek nnti.... bleh la try nnti....:)


26-06-2008, tun komen :

hana cuba lah dngn serbuk koko sedaaaaaap... *(. .)* >< (..)(..)


26-06-2008, hana6877 komen :

rossitamz gune serbuk yg bpe gram yer? serbuk peket agar2 kat mesia berbeza ngan kat sini.coz spt yg k.nor ckp ada peket yg 8g,10g n 12g...klu dua peket mmg patut la keras...coz sukatan hana hnya 8g jer...(kat sini 8g tuh dua peket).. pas ni plss chek ingredient tuh tul2 yer.. maaf buat rossitamz silap paham...tQ..


26-06-2008, hana6877 komen :

ooo br hana paham...rossitamz gune pack serbuk agar2 yg 8g dua bungkus yer? sory la arituh buat ross silap paham...coz arituh tk ter pk pun peket mesia tk sama ngan sini...sory yer...bleh cube lg...:)


27-06-2008, rosshi komen :

ooo..yer ke...kak yatiezaini tu ehk...boleh aja kalau di undang hehehe....kemaman duduk kat area mana tu...lot 144 ke mak chili ke...hehehhe


27-06-2008, hana6877 komen :

ntah ler duk area mana k.yatie tuh..kene tnya tuan empunya bdn...la nih dia g bertapa carik resepi ngan che'iza....lamo dh tk nmpk....


28-06-2008, rossitamz komen :

Mula2 resepi ni keluar ari tu, saya terus save dlm word dan transfer ke dlm pda. Senang nak refer masa memasak. Masa tu memang resepi tu tertulis "2 bungkus serbuk agar2". So saya pun gunalah 2 bungkus serbuk agar2 (8gm x 2 bungkus). Tu lah hasilnya.... keras! Masa upload gambar tu, nampak resepi dah tukar jadi 8gm serbuk agar2 aje!!! Adus.....!


28-06-2008, hana6877 komen :

alahai sory yer rossitamz....arituh kami masih lagik duk bincang2 psl nih....tk sangka plak ross dh save kat pda....ampun ampunnn.....cube lagi yer.....:)


28-06-2008, rossitamz komen :

Tu la...mesti nak cuba buat lagi. Tak puas hati ari tu tak jadik.


28-06-2008, hana6877 komen :

ok ganbatte!!


06-07-2008, rossitamz komen :

hana, yg putih2 tu jelly kelapa. Macam2 bentuk, ada teddy bear, butterfly, panda, ikan, dll. Anak2 yg mintak. Bubuh sekali dlm piring yg sama ngan agar2 roti tu...


07-07-2008, hana6877 komen :

oooo....hana tk penah jumpa lagik...yg biasa nmpk apa tu....nata de coco? eh tol ker? kira adik beradik la tuh kan? anak2 hana mesti suka tuh....


07-07-2008, Ayu61279 komen :

hm....ayu buat dua kali.tp yg 1 tu tak dan nak snap gambo coz buat utk jamu kenduri umah abg.ayu boh leftover longan yg ayu beli aritu.dr biarkan busuk tak dimkn...baik kita boh dlm pudding.ramai yg ckp sedap!


07-07-2008, hana6877 komen :

kreatif la ayu nih........bleh boh apa2 jer kan kat pudding tuh...asal jgn boh ngan sambal udah....hehehe....terima kasih ayu mencube resepi nih.....:)


07-07-2008, Ayu61279 komen :

hana....kita buat dia,bkn dia buat kita so berani la nak godek2.hehehehe...tu pun ayu tak ikut sgt resepi tu.ikutkan kena boh 4kpg roti kan...memula ayu buat 4 1/2 kpg coz 1/2 tu balance ank ayu mkn.2nd time buat boh 5kpg coz nak abiskan seme roti yg ada.sesuka hati je menokok tmbh resepi org.hehehe....


07-07-2008, hana6877 komen :

tkpe ayu...no hal....hana bg just basic jek.. nk alter lebih2 tuh terpulang la masing2.. ikut anak tekak sedap or tk sedap...hehe..


09-07-2008, Ayu61279 komen :

sorry hana....ayu tukar gambar.saje je tu.tp snap kali ni m'cabar skit sbb ank dara sorg tu pun menyibuk sama.tak abis2 dia dok ckp nak...nak....sedap...sedap...tak sabar2 nak mkn.ibu dia lak tak abis2 nak posingkan pudding tu


09-07-2008, hana6877 komen :

tkpe...mmg tau dh feel ibu2 kat myr nih lebih2 lg ayu...hihihi..klu boleh nk snap sehabis cun........tuh mmg dh terlebih cun n ayu gitu! tahniah la ayu...


15-07-2008, sheila_9132 komen :

semlm saya cuba buat agar2 ni.. sedap.senang dan menyelerakan. tak sempat nak ambil gambar dah habis separuh,hubby N kids suka sgt.. balance nya bawak pegi office, ramai pulak yg minta resepi..TQ Hana


15-07-2008, hana6877 komen :

sheila....senang jer kan nk watnya...:)) tkpe..pas nih bleh wat lagi n kasi posing cun punyer..he3x...tQ mencube n bleh share resepi nih kat kengkawan...


21-07-2008, hasliza komen :

hana, sml iza ada le buat utk breakfast ari ni.... tapi awatnya tak leh di potong...lembik sangat, anak2 memang le suke.....tak le nak bawa bekal ke sekolah.... agar2nya 8gm atau 80gm...camne ye!!!!!


21-07-2008, hana6877 komen :

waduh klu 80g tuh byk sgt tuh hasliza... 8gram jer.....biasanya pon org buat terkeras jarang terlembik..maybe hasliza miss some ingredients kot....nnti check blk apa yg kurang yer....nk tnya susu tuh gune bp ml? coz hana nyer sukatan hanya 170ml...


21-07-2008, hasliza komen :

susu tu cam yg dlm resepi le.... cawan besar kut ... tak pe le janji sedap... ingat nak buat lagi le.. thanks for the resepi


21-07-2008, hana6877 komen :

ok hasliza...cuba lagi yer...ganbatte!


24-07-2008, pink_lavender komen :

semalam saya dah buat satu.... memang sedap x sampai setengah jam pun nak menyediakan resepi... tq hana.. pastu makan lak sejuk2... fuhhhh sedap..


24-07-2008, hana6877 komen :

>>pink_lavender...tQ yer kerna mencube resepi nih...mmg sedap sejuk2!


04-08-2008, rhyniazz komen :

hi, saya nak bagi pendapat... kalau agar2 tak menjadi, terlalu keras, seperti yang berlaku kepada cik rossitamz, jgnlah buang, membazir, sebaliknya rebus semula dalam air yang ditambah, agar2 tu akan cair semula.......then boleh la adjust balik rasanya. untuk tambah lagi susu cair ke.. letak perisa ke.... asalkan dapat elak pembaziran.... :)


06-08-2008, yatiezaini komen :

gi maner la tuan rumah nih .. lama bonar menyepi .. cuti2 jopun brp lamo agaknyer nih .. mc masak yor !!


06-08-2008, zila66 komen :

salam utk hana...ina kzila dh buat daa..JADI tetapi...anak akak x brapa sukalh....akak tukang abiskan..hehe.. ina mcm kata yatiezaini..cuti2 jepon ke?


08-08-2008, Mummy7857 komen :

Kalau gini punya lama, sah la..travel satu jepun....Hana??? where are u????


08-08-2008, zana08 komen :

tuan rumah bercuti sakan ni..


08-08-2008, Isya_Irfan komen :

Harap-harap bila Hana dh balik dr bercuti nanti.dia muncul dengan resepi yang sedap2 dan gempak2.


10-08-2008, hana6877 komen :

>rhyniaaz,tQ bg pendapat..btol juga tuh.. dolu2 hana penah gak wat gitu..:)


10-08-2008, hana6877 komen :

>> wahai kengkawanku semua k.yatie,k.zila,mummy,zana n Isya!! mmg pon hana g cuti2 jepon! abih satu hokkaido hana round! la nih dh blk dahh! alhamdulillah sihat tubuh bdn! hehehe.....rinduuu benoo ngan u all! resepi baru?? tungguuuu...hehe


10-08-2008, Isya_Irfan komen :

Yatie!!!....tuan rumah dh balik!!!!


15-08-2008, noraida komen :

hai hana tq for d resepi sedap bila betul betulsejuk.my girlcakap very nice cause atas agar2 ada bunga api meriah gitu.aida buat masukan dlm loyang aje cepat lagi ringkas .tq agian


15-08-2008, hana6877 komen :

>>Isya! tuan umh dh warm up ngan sadin tuh! hehe >>>noraida...hana tgh bygkan agar2 tuh ada bunga api! hehe.. tk dan anta sini yerk? tkpe...asal enjoy ms mkn! tQ ye mencube!


23-08-2008, yumna komen :

kalau yumna tak gunakan susu pekat.. agaknya jadik tak? apa yg yumna bleh gantikan susu pekat tu utk balance kan bhn? sori yumna kat australia, susu pekat kat sini agak mahal..


24-08-2008, hana6877 komen :

yumma, klu xde susu pekat bleh gune susu segar or lebihkan susu cair. santan pon maybe boleh.susu pekat just nk bg dia lemak2 manis.klu gune bhn2 td gula kene up kan skit la yer...nnti kurang manis plak. agak2 la nk manis thp mana...klu nk wat susu pekat sendri nih resepinyer http://www.myresipi.com/top/detail/2771 ...slamat mencube!


04-02-2009, nadrahadli komen :

hi...baru ari ni cuba resipi ni...bahan yg lain cuma....blender rosak, so potong dadu kecik kecik roti tu n pakai 1\2 peket agar agar biasa coz x ada serbuk...tambah garam sikit n guna susu pekat sebagai pemanis...gula habih...tabur choc rice on top...wallah....jadi gak akhirnya...enak bangat....tk


11-04-2009, hana6877 komen :

TQ kembali yer nadrahadli! tak kisah nk ltk bhn apa janji menjadi dan sodapp! :)


15-04-2009, sharinadia komen :

salam hana...saya buat puding ni nape lembik ek? rasanya saya guna bhn2 yg betul..ke nak kena masuk fridge lama sket baru dia betul2 beku...tq


15-04-2009, hana6877 komen :

w'lam sharinadia...lembik yer? hmmm nape erk? terlebih sukatan cecair ke? susu cair brape ml yer? kat sini satu tin cume 170ml jer..rasanya takde la kene lama sgt masuk fridge tuh... sejam rasanya dh keras dah.. or maybe pasni sharinadia leh tmbhkan sekeping lagik roti dlm adunan jika khuatir lembik.. ppon mekasih kerna sudi mencube... cube lg yer..


27-04-2009, ummu_uwais81 komen :

salam hana, kita nak buat puding ni, tapi susu manis pekat takdelah jual kt bumi jordan ni.. huhu.. yg ada susu cair.. blh wat jgk tak? huhu


27-04-2009, hana6877 komen :

wlam ummi_uwais.. boleh juga guna susu cair.. tapi nnti sukatan gula pandai2 ejas yer..sbb susu cair kan kurang manis n berlemak kan... selamat mencube! :)


27-04-2009, ummu_uwais81 komen :

ok, syukran hana! :)


12-06-2009, ayeen76 komen :

alhamdulillah.. jadi jugak akhirnya.. ayeen lebih kan roti tu ker 6 keping.. dah buat 2 kali.. nanti ayeen upload pic agar2 roti ku.. huhuhuhu


12-06-2009, hana6877 komen :

trima kasih sudi mencuba yer ayeen! alhmdllah dh 2 kali.. dan lepas nih arap bleh berkali2 lg yer! tQ! :)


27-07-2009, KEMBANG RIA komen :

Saya dah cuba banyak kali sebab anak-anak suka sangat. Tq. Siap bagi mertua rasa lagi.... semua puji...


27-07-2009, hana6877 komen :

alhamdulillah kembang ria sudi mencube dan berjaya menambat ati semua orang! hana tumpang gumbira! tQ yer! :)


20-08-2009, adzirah komen :

salam hana... nak tanya sukatan susu cair. u mention kat situ 1 tin. ada susu cair 170ml ke? bukan 400ml ye. maaf cuma nak kepastian. biasa saya guna susu 400ml.


20-08-2009, hana6877 komen :

wlam adzirah... saya duk oberC. kat sini satu tin 170ml. sbb tuh sy mention 170ml shj.. arap maklum yer..


01-10-2009, ros2296 komen :

saya dah cuba wat utk bbka pose ari tu..memang best! lagi2 dlm cuaca yg panas....tq


10-02-2010, cikiah komen :

dah wat..mmg best..nyum..nyum..


25-04-2010, azue komen :

dah buat sedap..nnti nak buat lagi


11-05-2010, shamira77 komen :

hai Hana,smalm wat untk hari ibu,adk2 ipar n mak mntua puji sdap.tq untk resepi yg best ni........


05-12-2010, cikgu comel komen :

hurm...nie yg wt sy brkobar2 nk try resepi nie....wait 4 me o.k??


09-12-2010, zazul komen :

selalu jugak saya buat tapi saya tambah 1 sudu besar oren sunquick. rasanya lebih mengancam.


11-12-2010, idash868 komen :

nak try..nak try..


24-12-2010, rufisya komen :

mcm sedap ajer emh nanti nak try buat..


24-04-2011, suzanais komen :

dah try semalam...sedap TQ for the resepi :)


16-02-2012, atien komen :

salam hana,yg pewrna tu kna bncuh dlu ke main tbur je ats tu?


16-02-2012, atien komen :

salam hana,yg pwrna tu kna bncuh dlu ke main tbur je ats agar2 tu?


25-02-2013, shidazaid komen :

mcm best jer... kalu guna serbuk 8gm... kalu agar2 tali 1 paket 20g.. bahagi 2 = 10 gm.. kena gunting skit kot nk dpt kan 8gm heheehe insyallah nty syida cuba..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu