Google+

oleh: yani Nugget ayam

Chicken_nuggert

tak guna telur, hanya ganti dengan mayonis


Created on : 26-05-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi yani




Bahan-bahan ( 4 orang )

  • 400g isi ayam
  • 4 sudu besar mayonis
  • 1 sudu kecil serbuk lada sulah
  • 1/2 sudu kecil garam
  • 100g okara/breadcrumbs
  • 2 sudu besar tepung gandum
  • sedikit tepung- utk salut kat luar nugget

Cara-cara

  1. Masukkan isi ayam ke dalam pengisar. Kisar sampai hancur. Kemudian masukkan bahan-bahan lain. Kalau rasa kering boleh tambah mayonis.
  2. Buat bentuk bulat, golek-golek dalam tepung. Kemudian goreng dengan minyak penuh.

Tag

ayam nugget









Laporan Masakan Bergambar (6)

08-12-15_20-23
16-12-2008
bentuk cam bebola, tapi rse mmg tiptop arr..guna okara. sedap dan berkhasiat.tq k.yani..
Laporan oleh: sakura>emi

sama-sama... terima kasih sudi mencuba

P1000510
25-02-2009
memang best.. anak suka... bapa anak lg suka.. hehehe..
Laporan oleh: juwitajamaludin

wah.. maknya tentu gumbira

Image1180
22-05-2009
dh lama try wat br nk upload pic..okla jgk guna breadcrumbs jer..thanks..
Laporan oleh: aa_iezah
___039
29-06-2009
dah licinnn baru nk hntr report!!!sedappp...tq yani.
Laporan oleh: are3646
P2100379
18-02-2010
anak Kiah penggemar setia nugget ni.umi dan abah dia pun suka juga.thanks ye kak,sy dah masukkan dlm blog
Laporan oleh: kieyah
Img_2488
10-05-2011
dh byk sy buat nugget ikut resepi yani ni...selalu guna breadcrumbs, kali ni guna okara..mmg lbh sedap & lbh lmbt...berebut2 anak2 makan, almaklum la lama x jumpa nugget..thanks yani..
Laporan oleh: ctzai

Komen (22)

26-05-2007, Mat Gebu komen :

hmm look nice n cute lah montel2 gitu....yani tanya skit...galau guna okara rasa dia lebih sedap ke dari breadcrumbs?


26-05-2007, zara_klate komen :

kreatifnya yani..


28-05-2007, lady_mivec komen :

yani, u guna tepung ape?


28-05-2007, yani komen :

tepung gandum.. i dah edit kat atas tu


17-09-2007, diana_man83 komen :

mana nak dptkan okara atau breadcrumbs tu?ada jual kt supermarket ker?


29-08-2008, syida_apiz komen :

yani,klu guna tepung tempura bleh tak?


13-01-2009, sitinor komen :

macam sedapla, best ni blh buat utk anak2...


01-02-2009, inmie komen :

maaf ye...baru nk join..ahaks! Nk tanye okara / breadcrumbs tu cmtu rupanyer..


06-05-2009, minah arab komen :

salam, yani, nak tanya sikit...klu ayam kita guna yg ayam kisar ramly tuh ok ke?


22-05-2009, jentayu257 komen :

Ye la yani... cemana nak buat okara?


03-01-2010, elfyza komen :

ermm nampak sedap tq yani!!!


05-01-2010, yaya ^_^!! komen :

assalamualaikum.hai saya bru nk blajar masak, hehe nk tnya okara tu apa ek?


17-03-2010, gabanklabu komen :

pe lagi? pi la bukak bisnes nugget.. YANI'S ENT.. mesti marvelous!!!!!!!!!


16-12-2010, I.A.A.F.D komen :

nak tanya mana nak dptkn breadcrumbs tu?


07-01-2011, azie asren komen :

Nk tny, nk gune pengisar yg mcmane ek?


16-02-2011, farhana nasuha komen :

sy pun nak tanya gak..okara/breadcrumbs tu ape?..soryla sbb sy ni jenis xpandai masak ...resepi ni nmpk mudh tp xknl lak bhn dia..


17-02-2011, 181105 komen :

wah sedapnya..tapi mn nk dapatkn breadcrumbs tu...pasni nk try le


10-04-2011, kakashiy komen :

nanti nak cubalah


10-05-2011, Balqis yaya komen :

Sy Mau jg cuba resepi ne ti okara tu apa benda ha??


21-05-2011, Tasni komen :

dah jumpa nugget yang guna okara..sayang nak buang..okara tu ialah hampas kacang soya... bila buat air soya...hampas dia tu le yg di panggil okara..lagi satu breadcrumbs tu..serbuk roti. ..kat pasaraya ada jual..kat my resipi pun ada cara buat sendiri...


24-03-2012, ibucool komen :

Haa..hrni try wat nuget aym gune okara. Tgok ramuan pe yg perlu then tokok tmbh pe yg ptut. Xsangke mnjdi! Xtrpikir pn hmpas soya ni blh pkai lg. sllu lantak buang je. Next time nk try letk carrot cincang&daun sup/daun bwg. Mesti superb!


20-11-2012, jannahkhai komen :

kalau okara kat mall ade jual ke?? resepi yang mudah...boleh praktikkan ni..hope menjadi la..:D thanks share resepi..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd