Google+

oleh: syahmi Sandwich telur

Sandwich_telur

untuk budak2 baru belajar yang terpaksa menyediakan sarapan sendiri ...


Created on : 21-04-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi syahmi




Bahan-bahan ( 2 orang sahaja )

  • 6 keping roti
  • 1 butir telur
  • 1 sudu kecil mayonis
  • Garam / serbuk lada hitam
  • Timun/ tomato ( dihiris )
  • Mentega untuk disapu pd roti

Cara-cara

  1. Hancurkan telur. Perasakan dengan garam atau serbuk lada hitam.
  2. Campurkan dengan mayonis dan kacau rata.
  3. Sapukan roti dengan mentega dan ratakan adunan telur di atas roti.
  4. Aturkan hirisan timun atau tomato. Lapik dengan sekeping roti lagi.
  5. Potong mengikut bentuk yang disukai.









Laporan Masakan Bergambar (12)

27-04-07_0800
27-04-2007
b/fast pg td..potong kecik2..senang my daughter mkn..emmm..yummy2...thnks...;)
Laporan oleh: hzasabrina

ur welcome..mesti sedap tu sebab nampak banyak telurnya...mmm..esok nak buat lagi lah 4 bfast ! teringin pulak :p

Dsc00514
03-05-2007
yana buat double-decker lagi... selalu wat tuk bekpes anak. jom la makan!
Laporan oleh: yana

ini sudah mengalahkan tauke ni.....anyway..a very good idea alright.....:)

Dsc00654
28-12-2008
wat minum petang.. =)
Laporan oleh: azilairam
Img_3390
07-01-2009
our fast breakfast... tq
Laporan oleh: sofieza
Sandwich
04-03-2009
buat sarapan pagi ni..b'fast yg very fast...tq :)
Laporan oleh: kak fida
Dsc_6765
20-03-2009
Senang dibuat & sedap..:D
Laporan oleh: Arien Dani
Dsc_6765
20-03-2009
Sori,gmbr kat atas cam tak menyelerakan sgt.. Yg ni baru owwkayyyy...:D
Laporan oleh: Arien Dani
Egg_sandwich_copy
23-09-2010
Kalo mls nk buat sarapan..inilah menjd resepi pilihan..senang jer...
Laporan oleh: Effi
Dsc06913
20-07-2011
selalu wat num ptg nee...tmbh sket crabstik perghh!!..sedapp...tq
Laporan oleh: k.zila66
Dsc07850
26-08-2011
tq..tq...
Laporan oleh: k.zila66
Dsc09522
21-03-2012
buat lagi..senang jer,buat nih masa cuti seklh ada kenduri khwin..selalu ada lbih telur rebus..tq ya.. :)
Laporan oleh: k.zila66
Photo-0035
21-05-2012
Utk b/fast & bekal ank sek.. TQ 4 the recipe..
Laporan oleh: nani79

Komen (28)

21-04-2007, MIEJA komen :

muda...simple dan cepat.....


23-04-2007, ApEk`D komen :

erkk....cam biasa jumpa jer....errmm...resepi rahsia boss nie...heheheee....


23-04-2007, eleven komen :

I ni kalau buat sandwich cepat ni memang sedap...


04-05-2007, s_shamen komen :

saya kalau buat sandwich telur ni..saya bagi touch of dill....urghhhh sedappp..


12-05-2007, aleez_29 komen :

kalau my style... hancurkan telur tu dgn butter dulu... (telur panas akan cairkan butter). Lepas tu baru masuk mayonis and pepper. Kalau ada watercrest, boleh gantikan timun... enak bangetttttt


03-07-2007, fasyaz komen :

amboi sedapnya.. rasa macam nak buat la...


10-07-2007, lesmia komen :

nampak cam best jer..nanti nak buatlah


11-07-2007, syahmi komen :

fasyaz, lesmia.....kalau buat, tempek le gambar....


01-11-2008, marianie komen :

wah.....nmpk mcm senang jer.. nak cuba buat le...mesti best niiii.......


07-11-2008, marianie komen :

Hari sabtu lepas ade try buat...fuh!! mmg sedap le smpi menjilat jari..tq for your receipe...


10-11-2008, jann komen :

pg tadi buat utk b'fast,siapkan bekalan untuk ank2 ke sekolah tp semua tak nak,diaorang nak nasi goreng.hampa buat penat2,mangsa perabih kwn2 ofis le


31-12-2008, rosliaomar@yahoo.com komen :

selalu wat tuk anak2 kalau wat memang satu bungkus besar pun blh abis tuu.....memang faveret dorang!


05-01-2009, ayus komen :

memang sedap.. tp ayus tmbahkan dgn salad... msuk sos cili sket yummy :)


30-03-2009, Ladies komen :

kenaper menu ni bile nak anta email ke kawan tak boleh yer...tak terime pun..atau pun lambat sampai...sesaper boleh jawabkan tak...


21-06-2009, mamamicha komen :

balik kenduri, amik telur yg dapat dari umah kenduri, buat sandwich telur.. mmg best pastu letak cheesdale.. sajian minum petang sambil tgk anak main...


01-10-2009, sue_81 komen :

macam sedap..tapi telur tu perlu di hancurkan atas api ke?


07-11-2009, eyna79 komen :

dah try,mmang best... nak habiskan roti yg nak expiry. Anak-anak pun suka termasuk la ibunya.he..he.. cepat,mudah & sedappp...


23-09-2010, Greentea komen :

senangnyer selalu gak buat ni bhan2 pn ringkas je..cincang bawang besar masuk lam mayo tu sdap jugak:D


23-09-2010, Greentea komen :

senangnyer selalu gak buat ni bhan2 pn ringkas je..cincang bawang besar masuk lam mayo tu sdap jugak:D


30-12-2010, mummy88 komen :

resepi ni plg simple...weekend ni nk wat tuk g picnic..;)


22-01-2011, Princess Iman komen :

mudah dan senang sgt..


24-02-2011, eden jul komen :

wow..fast3...mcm tu bg no la yer..wawaw..


01-03-2011, einzays komen :

hancurkan telur? cane tu? telur tu rebus dulu ke? sowi, br nk belajar...huhu


16-07-2011, Tika88 komen :

syahmi@ hi syahmi,hncurkan telur tu? telur tu d rebus dlu ka...???


28-07-2011, xaqiera komen :

tul tuh GREENTEA..letak bawang sket bg ade crunchy..baru pagi tadi buat tuk hubby..


15-09-2011, Sheryz komen :

dah wat dah untuk breakfast sok....


09-10-2011, azzua komen :

MEMANG SEMP0I !!! User click URL anda,anda dapat duit..Jom sama2 buat duit lebih..sertai sekarang.. http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=azzua SY CUMA INGIN BERK0NGSI REZEKI YG TUHAN BERI..CUBA DULU BARU TAHU..


02-09-2012, Musz_88 komen :

Resepi tu kena tulis telur rebus,baru jelas kann bagi org yg baru belajar..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd