Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Seri Kaya

 Submitted By On 15 April, 2007
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

seri kaya perantau..kalau tak der gula melaka..emm..memang manis..

Ingredients
  • 12 biji telor
  • 1 1/2 cawan dark brown sugar
  • 1 cawan gula pasir
  • daun pandan
Instructions
  1. bahan-bahan:

    DSCF0487.jpg
  2. masukkan semua bahan2 kedalam bekas, dan pukul samapi kembang.

    DSCF0489.jpg
  3. Kukus hingga masak. Selalunya kalau masuk dalam bekas kecil2, texturenya kurang berlubang2. kalau ada penggukus besar, better taruk dalam satu bekas besar. tapi kalau tak der lubang2 pun rasa still the same.

  4. note: isi 3/4 penuh. kuih ni akan kembang naik..tapi bila dah keluarkan dari kukusan, akan mendap semula. menghasilkan permukaan yang tidak rata.

  5. note: kalau nak taruk pulut kat bawah pun sedap. cam buat seri muka.

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All