Google+

oleh: cik kieah Biskut Goreng Sardin

Biskut_goreng_sardin_003

diadaptasi resepi kawan2 dlm Myresepi tetapi diubahsuai menggunakan stok yang ada kat rumah...perut dah lapar utk menu petang nie...


Created on : 21-01-2010

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi cik kieah




Bahan-bahan ( utk 2 orang makan )

  • 8 keping - biskut kraker
  • 1 tin kecil - ikan sardin (opptional tuna pun ok)
  • 2 sd (B) - mixvege (kacang hijau,jagung,carrot)
  • 1 biji - telur gred A
  • sedikit - garam
  • cili sos / mayonis
  • sedikit minyak - untuk menggoreng

Cara-cara

  1. dalam 1 mangkuk masukkan ikan sardin dan lenyekkan jgn terlalu hancur (ikut selera)
  2. masukkan mixvegetarian (kacang hijau, jagung,carrot) gaulkan sebati
  3. mangkuk ke-2 pecahkan telur + garam dan kacau (macam nak goreng telur)
  4. ambil 1 keping biskut letakkan isi sardin yang telah digaul sebati ditengah2 biskut dan ambil 1 keping lg biskut utk lapisan atas. (mcm buat sandwich juga...)
  5. Celupkan sepenunya biskut yg dah siap diletakkan sardin td dlm mangkuk 1 yg ada kacauan telur.
  6. mula menggoreng selepas minyak dipanaskan dalam kuali.
  7. selepas toskan minyak biskut yang telah digoreng tadi...sedia utk dimakan terutama masih suam2...cuba..lah
  8. Klik untuk isi cara-cara di sini









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (8)

21-01-2010, cik kieah komen :

lovely86 : apa yg tak boleh klik boleh sy bantu


22-01-2010, kakashiy komen :

Sungguh mengiurkan walaupun belum cuba lagi!!!! Teringin nak cuba petang ini bagi minum petang.


22-01-2010, Jessica Smith komen :

Cik Kieah...thanks for sharing this recipe. looks simple and nice. ..I would like to comment on yr 'mixvegetarian'. Vegetarian means 'orang yg mkn sayur'. It should be mix vegetables...or juz mix vege sahaje. Jgn marah....harap cik kieah faham.....thanks and hv a nice weekend.


22-01-2010, kunonit komen :

sedapnyerr...cik kieah nk 1..kemalasan tgh melanda nie


08-02-2010, cik kieah komen :

kakashiy, cubalah resepi nie then sharing dengan kami semua.. terima kasih kerana sudi nak cuba.


08-02-2010, cik kieah komen :

Jessica Smith, terima kasih atas teguran membina tak oleh marah...he he .. sy akan edit semula dan betulkan ejaan...


08-02-2010, cik kieah komen :

kunonit, penyakir berjangkit nie...he he, jemput dtg rumah sy buatkan...


09-03-2013, idzaereynee komen :

mudah dan menarik...satu idea baru..tq for the recipe...minta izin nak ajar students saya dalam kelas masakan...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd