Google+

oleh: irish Masalodeh

No picture

senang jer buatnye..tak payah beli kat aci lagi...(kuih tradisi org india) resepi dari auntie blkg rumah.


Created on : 08-02-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi irish




Bahan-bahan ( )

  • 200g kacang dal(direndam semlman)
  • sebiji bawang besar dipotong dadu
  • daun kari dihiris
  • sedikit jintan manis
  • cili kering dihiris
  • garam
  • serbuk perisa

Cara-cara

  1. Kisar kacang dal yg telah lembut di rendam tadi. jangan terlalu lumat.
  2. campurkan semua bahan2 tadi,gaul hingga rata
  3. jadikan doh bulat dan leper,goreng dalam minyak yg telah panas.

Tag

Laporan Masakan Bergambar (2)

Masalode
31-07-2008
sedap...kengkadang tu nk beli kat aci rasa was-was..ni dh tau resepi, baik buat sendiri..thanks...
Laporan oleh: Mummy7857
Dsc00177
09-11-2012
dah lama tak makan ni...tq..
Laporan oleh: jun75


Komen (5)

08-02-2007, kristal_n83 komen :

hai. ni 1st time komen kat sini tapi jenguk dah selalu, awak sedap tak kuih ni? saye dah lame nak tau mcm mane buat kuih ni


08-02-2007, admin komen :

sorry irish, gambar resipi ni dr website lain.. so i terpaksa delete


08-02-2007, akak noor komen :

irish...try tanya auntie tu resipi kuih wade...akak dah lama nak cari rsp ni...masalodeh.....akak pernah belajar.....di sek. 20 tahun yang lalu...dan masih boleh buat la...ni....wade...akak selalu beli saja...tapi ada yang sedap ....ada yang tidak...ingat nak try buat sendiri......


15-02-2007, dila81 komen :

amboi...ada masa nnti nk try wat gak ler.mcm mana rasanya agaknya...


28-11-2011, umirafi komen :

Alhamdulillah....dapat jugak resepi masalodeh ni akhirnya....selame ni tau makan je.....insyaAllah msti cuba! tQ


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd