Google+

oleh: dinnie kek tepung beras

19112009956

resepi sendiri


Created on : 20-12-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi dinnie




Bahan-bahan ( sape2 boleh )

  • 1cwn gula halus
  • 1cwn majerin
  • 3 biji telur
  • 1 s/kecil esen vanilla
  • 1 cwn tepung beras
  • 1 cwn tepung kek blue key
  • 1btl coklat urai ( utk hiasan )

Cara-cara

  1. 1) pukul gula n majerin/mentega sampai kembang
  2. 2) Masukkkan telur satu-persatu
  3. 3) Masukkan esen vanilla
  4. 4) Masukkan kedua-dua tepung sedikit demi sedikit. Setelah adunan sebati.masukkan aduna ke dalam loyang. Selepas itu,coklat urai bolehlah ditabur ke atas adunan
  5. 5) Akhir sekali bakar,bakar adunan. serelah siap bolehlah dijamu kepada tetamu ( rasanya ckup sedap kerana rangup diluar n gebu di dlm) SELAMAT MENCUBA!!!!!!!!!1)

Tag

kek








Laporan Masakan Bergambar (2)

Picture0047
02-01-2010
taraaaaaaaaa....baru uat tadi mmg ranggup kt luar dlm gebu sgt i pakai tepung gandum tambah 2 sudu kecil b/powder tapi skt arrr...still sedapp thankz
Laporan oleh: kaksu84
Dsc01282
25-04-2012
slm,sdp mkn pns2,1/2 jm pon dah msk....tqtq ye.
Laporan oleh: Mariani(KT)

Komen (16)

20-12-2009, keli komen :

dinnie.. mana bahan2 dan cara2 nya? mcm nak test je tgk mcm sedap....


20-12-2009, dinnie komen :

TU DA MASUK BAHAN2...TRY LA YER...SURE XRUGI..BHAN2 PN XBNYAK..SAVE TIME/COST & TENAGA


20-12-2009, aludra komen :

kalau tak der tepung kek blue key...boleh guna tepung biasa tak?


20-12-2009, dinnie komen :

boleh guna tepung gandum cma tambahkan srbuk penaik je dalam 1@2sudu


20-12-2009, dinnie komen :

boleh guna tepung gandum cma tambahkan srbuk penaik je dalam 1@2sudu


20-12-2009, aludra komen :

dinnie, satu lagi... nak bakar berapa lama? suhu berapa yea?


20-12-2009, rahmah16 komen :

bahan2 senang,leh wat jap lagi.


20-12-2009, lina2010 komen :

a'ah la mcm nk cuba buat...keke


21-12-2009, Bubu komen :

Ok r..jrang jmpe kek gne tpg bras


03-01-2010, yazid komen :

tpung gandum pn bleh gak..juz kna tmbah bking pwder bg naik kn..


03-01-2010, yazid komen :

jrang org guna so,kta gne...


03-01-2010, yazid komen :

suhu cm biasa kta bakr kek lh...180c


06-01-2010, kyasulaiman komen :

Da wat kek ni ptg td,sdp,resipi pun sng,leh wat lg pas ni..xsmpt amik gmbr keknye da abis kena mkn..tq tuan nye resipi


06-01-2010, kyasulaiman komen :

Da wat kek ni ptg td,sdp,resipi pun sng,leh wat lg pas ni..xsmpt amik gmbr keknye da abis kena mkn..tq tuan nye resipi


12-04-2010, zaryati komen :

180c = 40 minit ker dibakar kek nie?


27-11-2010, mely komen :

nak try la,mintak sepotong.


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu