Google+

oleh: mivacurium Oreo Cheese Balls

Img_6596

Olahan dari allrecipe.com. Boleh buat untuk party, dessert table, bedal sorang-sorang..hehe


Created on : 19-04-2015

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi mivacurium

Bahan-bahan ( 30+ biji )

  • 2 pek Oreo besar
  • 2-3 sudu besar cream cheese
  • chocolate bars- dark chocolate & white chocolate

Cara-cara

  1. P
    hancurkan biskut oreo. tumbuk ke blend ke ikut suka lah asal hancur
  2. P2
    bubuh 2-3 sudu cream cheese sambil tu cuba kepal. Jangan lembik sangat sudah
  3. P3
    bulat-bulatkan jadi bebola. masuk dalam fridge 3-4 jam sampai dia jadi terbentuk molek tak pecah
  4. Img_6589
    cairkan coklat bar dengan cara double boiler dan celup lah bebola tu. hias ikut kreativiti. saya bedal aje..hihi
  5. masuk dalam peti semula untuk keraskan coklat tu. siap dimakan tanpa henti


Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (0)

Untuk memberi komen terhadap resepi ini, klik di sini



Feed 5 Resipi Terbaru

Img_6596 Resepi Oreo Cheese Balls oleh: mivacurium

Olahan dari allrecipe.com. Boleh buat untuk par...

20150327_185516 Resepi ♥Bingka / Kuih Bakar Kentang Tanpa Telur™ oleh: kak fida

lebihan kentang rebus...akak jadikan bingka...t...

20150310_090000 Resepi ♥Bingka Pisang Tanpa Telur™ oleh: kak fida

resepi tanpa telur atas permintaan seseorang..

Image Resepi Tom yam santan oleh: muse

Thai food, tp yg ni diolah ikut selera burma. K...

Resepi cheese kut nyamai oleh: ivyjosephine

sedap dan mudah

Senarai Resipi Terbaru >>




5 Laporan masakan terkini

20150426_063918
26-04-2015 Resipi Roti John oleh : princessharyati
once in a while...thanks fir the recipe.
Laporan oleh: lisafiq
20150426_063918
26-04-2015 Resipi Roti John oleh : princessharyati
once in a while...thanks fir the recipe.
Laporan oleh: lisafiq
Image
25-04-2015 Resipi Spaghetti oleh : Farisha1106
anak sy suka betul bila sy masak lagi spaghetti bolognaise ni. thank you sgt for the resepi.
Laporan oleh: black1205e
Image
25-04-2015 Resipi Ketam Sambal Bersalut Telur oleh : maslinda mat
sy pun tambah sos tiram & sos cili skit. sedapppp!!!
Laporan oleh: black1205e
Photo-0134
15-04-2015 Resipi Ikan Bawal Goreng Tauchu oleh : mdmzul
Kurang lighting pic ni-raz tak taruk capsicum/tomato psal xde-lebihkan air assam psal nak kuah...memang sedap tq :D
Laporan oleh: Razzizz

Senarai Laporan Masakan >>





Resepi mengikut kategori

Ayam Cookies Daging Dessert Ikan
Kek Kuih-muih Laksa Mee Minuman
Nasi Pencicah Roti Sayur Seafood
Snack Sup Tart Telur Western Food

Lain-lain kategori

. .. 1 10 minute 4 acar acar masak acar timun Acar Timun Express acara majlis.../malam/siang afternoon agak popular di terengganu agar agar agar-agar Agar2 air air asam air belimbing buluh air gula vanilla air milo blend

Senarai kategori >>



5 Komen Terkini

21-04-2015, kak fida komen di ♥Bingka / Kuih Bakar Kentang Tanpa Telur™ :
w'salam ucu...heheee...sama2lah kita syg menyayng ye (tak bleh napas ni kena pelok)..hahaaa...yel...


16-04-2015, norwati komen di kek marble dulu2 :
terima kasih lynnsham sbb cuba resepi saya ni..baking powder jgn ltak byk sgt sbb tu dia berderai...


16-04-2015, norwati komen di kek marble dulu2 :
terima kasih lynnsham sbb cuba resepi saya ni..baking powder jgn ltak byk sgt sbb tu dia berderai...


15-04-2015, Mariani(KT) komen di ♥Bingka / Kuih Bakar Kentang Tanpa Telur™ :
Slm k.fida....mna boleh manjasyg yg syg akak seorg..ucu pon nak syg jugak(sambil pelok akak kuat2...


01-04-2015, kak fida komen di ♥Bingka / Kuih Bakar Kentang Tanpa Telur™ :
wa'alaikumsalam manjasayang ku sayang... :D...ye manja...akak pon jrg2 msok Myr...skali2 dpt maso...


Senarai Komen >>




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd